lauantai 14. joulukuuta 2013

Perustukset osa 2

Nyt se on sitten virallista, meillä on talon perustukset. Tai no ihan vielä ei vastaava mestari ole käynyt mittaamaassa, että kaikki on kunnossa, mutta noin silmämääräisesti katsottuna homma on puikoissa, tuohon voisi kyllä talon jo laittaa. Pari pientä viilausta vielä uupuu tosin, kuten ihan pikkaisen soraa autokatoksen sokkelin routasuojien päälle, tartuntarautojen oikeaan mittaan katkominen, ja lopulta korotusvalun muottilautojen irrottaminen.


Purimme suoja-aidat ja nakuttelimme niiden tilalle 10m matkalle laudoista esteen, lähinnä siksi että alamäkeen pyörätieltä tulevat ihmiset varmasti ymmärtävät, että tonttimme läpi ei ole turvallista oikaista. Sinänsä tilanne on vähän kimurantti, koska pyörätien pudottava osa alkaa jo kaupungin puolella, mutta mielestämme tämän parempaan suojaamiseen emme oikein voi kohtuudella ryhtyä. Jossakin vaiheessa kuitenkin tämäkin rakennellma otetaan pois, ja varsinaista pudotustakaan tuossa ei enää ole nyt kun maa on jo tasoitettu oikeaan korkeuteensa.

Kovin nättihän tämä rakennelma ei ole, ja joku voisi sanoa että ei edes kovin tarpeellinen, mutta jotenkin nukkuu yönsä paremmin kun edes koittanut suojata sivullisia putomasta tuonne. Lopulta keväällä kun pensasaitaa aletaan tuohon istuttelemaan, on suoja-aidanne oikeinkin kiva olemassa. Nyt siis itse talopakettia odottelemaan, 24 yötä talopaketintoimitukseenoooooon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti