maanantai 2. joulukuuta 2013

Valua vaille valmis

Tontilla on tällä hetkellä hieno perustusmuotti kaikkine herkkuineen valmiina odottamassa betonivalua, joka tapahtunee ylihuomenna keskiviikkona 4.12. Sääennustuksia kun tulkitsee niin homma on melko ok edelleen, pakkasta ei ole kuin korkeintaan aste-pari, ja loppuviikoksi pitäisi olla tulossa hiukan plussan puolella olevia kelejä, joten betonin pitäisi kyllä toimia ilman sen ihmeelllisempiä kikkoja. Ennen kaikkea lumisadetta ei ole tulossa, mikä on vallan hieno juttu.

Yksi pohjaviemäriputki on liian lyhyt, sitä tullaan vielä jatkamaan. Sähkömittariakaan ei vielä ole, mutta sen toivottavasti saamme tiistaina, samoin kuin raudoituskatselmuksen puollon valutyölle. Rakennustarkastuksen mies tulee vastaavan mestarin kanssa toteamaan että kaikki on ok. Betonivalun välkeen kuivatellaan pari päivää, sitten puretaan valumuotit, tehdään sivutäytöt ja eristykset, sekä lopuksi vielä asetellaan ja valetaan korotusharkot, joiden päälle talopaketti lopulta asettuu.

Tämän kaiken luulisin tällä menolla olevan tehtynä ensi viikolla. Tai no kaiken siis siinä mielessä että talopaketti voisi ilmestyä paikalle viikolla 2 ensi vuonna. Tietekin pihan tasoittaminen lopulliseen korkeuteen, sekä maalämpökaivon tekeminen ovat vielä avoinna, tehdäänkö ennen vai jälkeen talopaketin. Tavoitteena on ennen, mutta saapa nähdä miten asiat saadaan sovittua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti