maanantai 2. joulukuuta 2013

Betonitaso

Tontilla väännetään siis ahkerasti perustuksia ennen pakkasten saapumista ja sen jälkeen odotellaankin, että talo ilmestyisi tammikuussa ja asettuisi paikalleen muotteihinsa. Pikkumieskin rakentelee kotona jo legoista meidän uutta kotia. Jännää aikaa ja nyt rouvakin yrittää aktivoitua ja kantaa kortensa kekoon projektin suunnittelun ja seurannan dokumentoinnissa. Ahkera ja toimelias projektinjohtaja K on jo ansiokkaasti tallentanut muistoksi muistiinpanoja meidän amatööritalonrakentajien oppimisprojektista.

Isännän pitäessä projektin langanpäät tyynen rauhallisesti hyppysissään ja keskittyen oman pienen talomme suuriin linjoihin sekä teknisiin ja rakenteellisiin hienouksiin, minä annan aikaani mieluummin tulevan kodin sisäpuolen materiaalien pohtimiseen (ja haaveiluun).

Betoni. Se oli myös yksi vaihtoehto talon rakennusmateriaaliksi, vaikka lopulta päädyimme muutamain asianhaarain vallitessa perinteiseen puutaloon. Uudestaan kiinnostus betoniin heräsi, kun luin eräästä blogista betonista tehdyistä keittiön tasoista. Näytti niin kivalta. Ja niin helpolta toteuttaa J Miksei mekin kokeiltaisi? Keittiöön tai muuallekin.

Netistä löytyy ohjeita betonitasojen valmistukseen ja sellainen olisi varmasti ihan toteutettavissakin muttamutta. Ohjeiden mukaan taso ei saa olla yli 2,4m pitkä ja meidän keittiön yhden tason pituus huitelee neljän metrin hujakoilla. Ja ne saumat ei oikein innosta.. 

No, pohdinnat on vasta alkuvaiheessa. Alkuperäisenä ajatuksena meillä on massiivipuiset (tammi)tasot. Ehkä joku luova ratkaisu tämän betonin osalta keksitään ja meillä nostetaan ensi vuonna ylikypsä joulukinkku höyryävänä uunista me tehtiin ne! –betonitasoille jäähtymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti