sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Talo tuli!

Sateisen harmaana tiistaiaamuna 7.1.2014 klo 7:00 se alkoi. Kaksi miestä Kannuksesta, nosturinkuljettaja ja Kimmo. Neljä ja puoli tehokasta, sateista päivää ja talo oli pystyssä. Kimmo tosin vietti ahkerana apumiehenä vain kaksi rentoa, heh, lomapäivää, tiistain ja keskiviikon. Kelit eivät sikäli suosineet pystytystä, että lähes koko viikon satoi. Sateisella kelillä kun ei ole niin mukavaa työskennellä taivasalla.. Siitä huolimatta pystyttäjät(MAJA asennus, eli Matti ja Jari) tekivät 12 tuntista päivää aamuseitsemästä iltaseitsemään. Kannuksesta tulleet miehet kävivät nukkumassa hotellilla ja olivat aamulla seitsemältä taas työmaalla. Kovia työmiehiä, ei voi muuta todeta. Ensimmäisenä päivänä nousi ensimmäinen kerros:


Toisena päivänä saatiin toinen kerros ja kattotuolit olivat paikoillaan. Keskiviikko- ja torstai-iltana Kimmo ja kaverit (Esa, Arto, Harri, Henkka, Arttu) pystyttelivät rakennustelineet katon asennusta varten. Kovaa hommaa näytti olevan, ja ketteriä poikia tarvittiin kiipeilemään telineillä sekä nostelemaan rautaa. Kiitos pojille, komeita tuli telineistä!
Nyt on ulkoseinät ja katto pään päällä! Rakennustelineet odottelevat peltikattomiestä ja seisovat paikallaan jotain päiviä/viikkoja.


Pientä viilausta vielä ulkoapäin tarvitaan mutta nyt alkaa jo hahmottumaan, millainen talo meille on tulossa. Täytyy sanoa, että aika jännä viikko ollut. Olemme aika pitkäti itse miettineet talon pohjaratkaisun, tontti tosin asetti paljon haasteita ja saneli reunaehdot. Nyt kun tuo paperilla pitkään pyöritelty talo on tontilla pystyssä, ihan tyytyväisiä ainakin vielä tässä vaiheessa olemme tekemiimme ratkaisuihin. Aika suurelta se kyllä vielä vaikuttaa... Tosin mittasuhteet ja toiminnallisuus hahmottuu tietenkin vasta paremmin, kun sisätiloja saadaan vietyä pidemmälle.


Isännällä syyhyää sormet jo sen verran, että minulla on näppituntuma, joka sanoo, että yhteisiä vapaailtoja on seuraavaksi joskus kuussa xxx...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti