sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Tilannepäivitystä ja DIY-ideoita

Raksalla puuhailu on vienyt totaalisesti tämän perheen ajan ja puhdin tehdä mitään ylimääräistä. Blogiakaan ei ole kummallakaan ollut aikaa tai energiaa päivittää enää iltaisin. Mutta sitä enemmän on raksalla tapahtunut. Alakerran lattia on valettu, ylä- ja välipohja on melkein täysissä villoissaan, välipohjaan on laitettu myös ensimmäinen kipsilevykerros ja siihen tullaan ensi viikolla asentamaan lämmityssysteemit, muutama väliseinäkin on jo noussut pystyyn jne. Hyvässä vauhdissa ollaan ja kaikki on sujunut oikein mukavasti, edelleenkin.

Putkimiestä/sähkömiestä ei ole tarvinnut kertaakaan odotella, ovat olleet hommissa aina kun on pitänytkin. Olemme siis edelleen tyytyväisiä valintoihimme ja aina vaan enemmän ja enemmän tyytyväisiä periaatepäätökseemme, että maksetaan vaikka se muutama euro enemmän tunnilta, kun tekijöistä on saatu suosituksia ja heistä on kokemuksia, että hommat hoituu.

Hommat raksalla ovat edistyneet siis hyvin. Kimmo onkin ahkeroinut siellä joka ilta, viikonloppuisin olemme usein ainakin osan päivistä molemmat hommissa ja muutenkin aina kun vaan saamme lastenhoitoapua. Ja tosi paljon olemmekin saaneet, siitä suuri kiitos isovanhemmille! Ilman heitä koko projekti etenisi aika paljon hitaammin.. Ja samoin kaverit, jotka käyvät aina välillä auttelemassa, ovat tosi suuri apu meille. Lämmin kiitos!

Mutta sitten muutamien DIY-ideoiden säilömistä tänne blogiin. Tuo koko mahtavan kuuloinen DIY-käsite on tullut minulle tutuksi vasta lähiaikoina, kun olen alkanut lueskella sisustus-/rakentamisblogeja. Ihan mahtavia ideoita löytyy blogeista!

Meillä on edessä joidenkin huonekalujen hankinta (ostaminen tai itse tekeminen) uuteen kotiin mm. sohvan,ruokapöydän tuolien, ruokapöydän ja monen muun pikkuhuonekalun hankinta. Tilaa kun tulee olemaan yli tuplasti sen, mikä meillä aiemmin on ollut. Itse toivon, että jaksamme ja saamme aikaiseksi (lue Kimmo jaksaa ja saa aikaiseksi) tehdä myös itse jotain. En pidä ajatuksesta, että suunnilleen kaikki huonekalut pitäisi ostaa uusina. Muutenkin haluaisin vähän rosoa sisutukseen ja mikäs sitä sen paremmin tuo kuin itse tehty :) Niimpä olen bongaillut kaikkia hyviä ideoita tänne muistiin.

Valkoinen Harmaja -blogista bongasin ohjeen tällaiseen hienoon sängynpäätyyn, joka toivottavasti meillekin tulee. Samoin tässä mahtavassa blogissa oli idea kivaan terassin pöytään. Tässä kuvia ja linkit alkuperäisiin kuviin:

Kuva: Valkoinen Harmaja (http://divaaniblogit.fi/valkoinenharmaja/2010/11/03/kaunis-ja-kaytannollinen-sangynpaaty/)




Kuva: Valkoinen Harmaja (http://divaaniblogit.fi/valkoinenharmaja/2012/07/06/diy-terassin-poyta/)







Keittiön pöydänkin voisimme tehdä itse..?  Ehkä joku tämäntyylinen, joka löytyi Form follows function -blogista:

http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/2012/09/diy-uusi-ruokapoyta-dining-table.html


Tällaisia ideoita, toivottavasti mahdollisimman moni näistä, jopa kaikki, toteutuisivat!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti