tiistai 19. marraskuuta 2013

Aloituskokous

Eräänä kosteanlämpimänä marraskuun tiistaiaamuna oli aloituskokouksen aika. Rakentajaa oli briiffattu että turha huoli pois, aikaa ei mene kauaa koska kaikki on reilassa. Ja niinhän se olikin. Rakentamisen aloittamisen ehdot todettiin 15 minuutissa täytetyiksi luvan tullessa lainvoimaiseksi parin päivän päästä, ja että valmistavia toimia sai tietenkin tehdä jo nyt. Vastaava mestari kävi vielä nopeasti mutta varmasti läpi eri vastuuasiat.

Perustusurakoitsija A.R.Ahokkaan miehet olivat myös jo sovitusti paikalla kaivinkoneineen, ja perustusvaluun käytettävät laudatkin saapuivat paikalle samaan aikaan. Kaupunki oli lisäksi käynyt merkitsemässä talon paikan ja koron viime viikolla. Perustusporukan päivän urakaksi jäi ajaa täyttömaata tontille, jotta paaluttaminen voisi alkaa torstaina. Tai oikeastaan jo keskiviikkona, koska paalujen paikat tultaisiin merkitsemään silloin.

Avoimena kysymyksenä vielä mielessä kummitteleva KVV-vastaavan valinta ja myös vesiliittymän ajoissa auki saaminen estivät kuitenkin suuremmat riemunkiljahdukset. Sähköjen auki saaminen ei aivan kirkossa kuulutettua ole vielä, mutta sen suhteen ei pitäisi olla hätää - varovaisen toiveikas tunnelma siis, ja olikin hienoa saada ihan oma Kannustalojen "rakennuskyltti" tontin kylkeen. Oletan että fiilis selkenee kun KVV-asia on selvä ja kun paalutus ja talon pohjan täytöt on tehty - nimittäin sen jälkeen vasta tiedämme miten hyvin budjetti on pitänyt kutinsa. Jännää on... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti