perjantai 11. lokakuuta 2013

Turva-aidat ja entisaikojen touhuista

Kaivinkone möyrysi tänään lisää, ja paljasti karuja faktoja entisaikojen arvostuksesta ympäristöä kohtaan. Sen lisäksi että maassa makasi haudattuna kohdasta riippuen 2-4 asfalttikerrosta ja ainakin kahden eri rakennelman betoniset perustukset ja betonipaaluja sun muuta silppua, maahan oli haudattu myös täyttämätön 2m syvä sadevesikaivo metallikannella. Kuulemma naapurilla oli myös tällainen yllätys odottamassa, sillä erolla, että heidän tontillaan maa sortui yllättäen.
Kaivo 1m syvyydessä ja festariaitaa

Sortumavaarasta päästäänkin turvallisuuteen. Aitasimme tänään 2m korkeilla "festariaidoilla" lähes koko tontin. Tontti on tällä hetkellä jopa päivänvalossa selvinpäin ollessa hiukan hasardi, joten pimeässä lasten ja humalaisten ohikulkijoiden toikkaroidessa olisi suoranainen ihme jos joku ei tontilla putoaisi kuoppaan. Ainakin tältä osin saamme nyt nukkua yömme rauhassa, koska nyt aidattuna vaadtaan kyllä henkilöltä mielestäni melkoista tahtoa ja tahallisuutta onnistuakseen tontille menemään loukkaamaan itsensä. 

Ensi viikolla sitten kuulemme vielä geologin tuomion sen suhteen että miten paljon vielä pitää viedä pois pilaantuneita maita ja materiaaleja. Tämän jälkeen sitten kaivuri voikin valmistella rakennuspaikan paaluja varten. Niin toki rakennuslupakin tarvitaan, ja sen suhteen saimme tänään viimeiset vedokset, joihin pyydämme naapureiden puoltoa rakennusluvan läpimenoajan parantamiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti