torstai 15. marraskuuta 2012

Keittiö

Keittiö, tuo kodin sydän. Keittiössä tulee vietettyä jonkin verran aikaa, halusipa sitä aina tai ei. Senpä vuoksi tulevassa kodissamme keittiö tulee olemaan osa olohuone/ruokatilaa. Näin keittiössä puuhastelija ei ole eristyksissä ja siellä puuhastelevan isän tai äidin valvova silmä ulottuu myös lasten leikkeihin.

Jonkinlaisen erillisyyden keittiölle kuitenkin haluamme eli ettei se oli täysin avoimesti osa oleskelutiloja. Tämä eristävä tekijä voisi olla baaritiskin tapainen viritys, joka antaisi hiukan näkösuojaa olohuoneesta keittiöön, mutta vähintäänkin jonkinlainen saareke on ainakin oltava. Keittiön suunnittelussa halutaan muutenkin huomioida se, että keittiö on osa näkyvää oleskelutilaa. Mielestäni keittiö ei tarvitsisi näyttää varsinaisesti perinteiseltä keittiöltä, vaan kaapit voisivat olla esimerkiksi neliön mallisia valkoisia korkeakiiltokaappeja. Kodinkoneet on toiveissa sijoittaa olohuoneesta katsottuna vasemmalle seinälle niin, että ne jäävät hiukan seinän taakse piiloon.

Jotta keittiö olisi mahdollisimman helppo pitää siistinä, tarkoituksena on piilottaa kaappeihin tms. mahdollisimman paljon käyttöesineitä (kahvinkeitin, leivänpaahdin ym.).  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti